Zaczęliśmy przedsprzedaż pesto z czosnku niedźwiedziego, czyli naszego kochanego bieszczadzkiego złota!

Już się nie możemy doczekać zbiorów! I pierwszego naleśnika ze świeżym czosnkiem niedźwiedzim! Z tej okazji nie jesteśmy w stanie sobie odmówić przyjemności podania Wam przepisu, na najpyszniejsze naleśniki na świecie!

IMG 5323 nalesnik

 

Ciasto naleśnikowe:

  • 2 jajka
  • 20 dkg mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wody
  • sól do smaku

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na jednolitą gładką ciecz. Odstawiamy na pół godziny i smażymy.

 

IMG 5313

 

Farsz:

  • Biały ser twarogowy
  • Czosnek niedźwiedzi najlepiej świeże liście (może być mrożony lub w formie pesto)
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz do smaku, gałka muszkatołowa (wg uznania)

 

IMG 5309 1

 

Przygotowanie

1. Miksujemy ser biały z jogurtem na gładką masę i przyprawami, dodajemy czosnek zmiksowany osobno.

2. Mieszamy, doprawiamy pieprzem, solą i gałką opcjonalnie.

3. Zwijamy naleśniki z farszem serowym, podsmażamy na patelni lub w naczyniu żaroodpornym w piekarniku.

 

nalesniki_

 

I oto są! Prawdopodobnie najlepsze naleśniki jakie zrobisz!

Smacznego!

 

 

 

 


PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO DOSTĘPNE W NASZYM SKLEPIE

PRZEJDŹ DO PRODUKTU

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki