Smolnikowanie www min

 

 

Zapraszamy na pierwszą edycję Bieszczadzkiego Smolnikowania 2021!

 

Już 15 maja mamy zaszczyt zaprosić Państwa na wspólne świętowanie, którego tematem przewodnim będzie w tym roku czosnek niedźwiedzi.

Zaczynamy o godzinie 11:00 pokazem przygotowania makaronu z pesto z czosnku niedźwiedziego, który poprowadzą Wiesia i Bogdan z Bieszczadzkich Smaków. Oczywiście pokaz zwieńczy degustacja.

Z doświadczenia wiemy, że niektórym z Państwa degustacja może tylko połechtać kubki smakowe, dlatego przewidzieliśmy warsztaty samodzielnego przygotowania makaronu z pesto, oczywiście pod okiem i wsparciem naszych Gospodarzy.

Warsztaty rozpoczniemy o godzinie 12:00. W zależności od ilości chętnych, przewidujemy 3-4 grupy warsztatowe (warsztaty będą się odbywały w godzinnych odstępach, w maksymalnie 4-osobowych grupach). Dlatego wszystkich chętnych, którzy chcieliby aktywnie pichcić z Bieszczadzkimi Smakami, prosimy o maila na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Poza naszym sztandarowym makaronem z pesto, będą też inne smaczki z czosnku niedźwiedziego:

  • pieczywa z pesto, z dodatkiem słonecznika w formie mini kanapek,

  • wiosenna sałatka z czosnkiem niedźwiedzim.

Jeżeli pogoda nie spłata nam figla, chcielibyśmy rozpalić grilla i podawać Państwu:

  • małe ziemniaczki hasselback w papilotach w folii aluminiowej,

  • nasz ser paneer w wersji wytrawnej,

  • do tego degustacja naszych syropów, a jeśli będzie chłodno to zapewniamy ciepłą herbatę.

Wstęp wolny!

 

Wszystkich zapraszamy serdecznie na degustację.

Liczba miejsc na warsztaty jest ograniczona, dlatego prosimy o wcześniejsze zapisy. Można to zrobić wysyłając wiadomość e-mail na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

 

 #smolnikowanie #posmolnikujmy

 

 


#SMOLNIKOWANIE2021

WYDARZENIe NA FB

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki