Warsztatowa Chyża

Gdy już przewędrujesz wybrane szlaki, gdy deszcz lub śnieg pokrzyżuje Ci plany albo po prostu zapragniesz nauczyć się czegoś nowego w ciepłej i miłej atmosferze w starej chyży łemkowskiej u Wiesi i Bogdana skorzystaj z naszej oferty warsztatów.

  Czego możecie się spodziewać, biorąc udział w warsztatach:   Warsztaty rozpoczniemy od zapoznania się z mąkami, zakwasem, tajnikami zarabiania ciasta chlebowego, sypania składników we dwoje i zarabiania chleba, by następnie nałożyć ciasto do foremek i odstawić do garownika. Kolejnym punktem programu jest wycieczka w wyjątkowe...

  Warsztaty pieczenia bułeczek i wyrabiania domowego masła dla dzieci powyżej 10 lat   Młodzi uczestnicy warsztatów zapoznają się z różnego rodzaju mąkami, drożdżami, zakwasem. Każda osoba samodzielnie wyrobi ciasto na bułeczki, uformuje i upiecze wybrany rodzaj pieczywa. Do wyboru mamy: Bułeczki zwykłe Słodkie bułeczki z...

Podczas warsztatów upieczemy chleb na 17-letnim zakwasie.  Poznacie cały proces wypieku. Nie będzie to jedynie teoria, ponieważ każdy z uczestników upiecze swoje własne bochenki. Poznajcie zapach świeżego chleba. Smak chrupiącej kromki z masłem, własnoręcznie zrobionym. Do tego własnoręcznie zrobiony ser,  jogurt i...

  Hasło „Wiem co jem” w tym przypadku nabiera sensu – czyż nie? Wybieraj z natury to co najlepsze, własny chleb ma moc! Proponujemy Ci udział w warsztatach pieczenia chleba na zakwasie.  1. Warsztaty zwykłe (grupowe): dwuetapowa nauka pieczenia chleba  2. Warsztaty indywidualne dla jednej osoby   Pierwszy etap...

    Planujesz pobyt z grupą przyjaciół w Bieszczadach? Gdy już przewędrujesz wybrane szlaki, gdy deszcz lub śnieg pokrzyżuje Ci plany lub po prostu nie będziesz wiedział co zaproponować w następnym dniu swojej rodzinie, przyjaciołom – to właśnie ta oferta jest dla Ciebie! W trakcie trwania warsztatów, zapewniamy poczęstunek -

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki