Warsztaty pieczenia chleba dla dwojga

Własny bochenek chleba to podróż w głąb siebie, a warsztaty pieczenia chleba to pierwsza stacja.
Zapewniamy Was, że jest to wyjątkowe przeżycie, pełne wrażeń i niesamowitych doznań.


ZAMÓW WARSZTATY

warsztaty dla dwojga

 


Czego możecie się spodziewać, biorąc udział w warsztatach:

 

  1. Warsztaty rozpoczniemy od zapoznania się z mąkami, zakwasem, tajnikami zarabiania ciasta chlebowego, sypania składników we dwoje i zarabiania chleba, by następnie nałożyć ciasto do foremek i odstawić do garownika.

  2. Kolejnym punktem programu jest wycieczka w wyjątkowe miejsca w naszej okolicy, w towarzystwie Bogdana, który słynie z ciekawych opowieściami i historii. W programie mamy przejście tunelem z latarkami czołowymi na Słowację, wycieczkę na Balnicę lub zachód słońca nad Smolnikiem (wybór zależny od pogody).

  3. Powrót i wstawienie chleba do pieca.

  4. Romantyczna kolacja dla dwojga przy świecach w naszej chyży.

    • przystawka: pieczywo czosnkowe + deska smaków (nasze sery, wędliny), po opłaceniu warsztatów ostatecznie uczestnicy określają, które menu wybierają. My staramy się, żeby menu było z założenia wegetariańskie.
    • kolacja: makaron z pesto z czosnku niedźwiedziego (wg naszego przepisu) lub sezonowe leczo z pieczywem,
    • ser paneer z konfiturami
    • deser - ciasto domowe

  5. Wyjęcie chleba z pieca.

 

warsztaty dla dwojga chyza

 

 

Każda para otrzyma torbę prezentową, w której będzie mogła znaleźć m.in.:

  • 2 unikatowe fartuchy, sygnowane znakiem Warsztatowej Chyży,
  • przepis na chleb,
  • upieczone własnoręcznie 2 bochenki chleba,
  • zakwas,
  • suche składniki do wypieku chleba w swoim domu,
  • wybrany produkt z kosza prezentowego, każdy uczestnik wybiera sobie dowolny produkt
    (w koszu prezentowym, będą znajdowały się wszystkie dostępne aktualnie produkty naturalne).

 

Terminy warsztatów ustalamy indywidualnie, przed zakupem prosimy o telefon: +48 504 756 366 lub e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Koszt warsztatów: 800 zł

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki