Warsztaty pieczenia bułeczek i wyrabiania domowego masła dla dzieci pow.10 lat

Młodzi uczestnicy warsztatów zapoznają się z różnego rodzaju mąkami, drożdżami, zakwasem.
DOSTĘPNE TERMINY

warsztaty dla dzieci pieczenia bułeczek

 

Warsztaty pieczenia bułeczek i wyrabiania domowego masła dla dzieci powyżej 10 lat

 

Młodzi uczestnicy warsztatów zapoznają się z różnego rodzaju mąkami, drożdżami, zakwasem.

Każda osoba samodzielnie wyrobi ciasto na bułeczki, uformuje i upiecze wybrany rodzaj pieczywa. Do wyboru mamy:

  • Bułeczki zwykłe
  • Słodkie bułeczki z czekoladą
  • Słodkie bułeczki z rodzynkami
  • Słodkie chałki

Poza tym, każdy z uczestników zapozna się z procesem wyrabiania domowego masła z dodatkami (czosnek niedźwiedzi) lub bez.

Wszystkie upieczone smakołyki młodzi piekarze zabierają ze sobą, wraz z przepisem.

Podczas warsztatów otaczamy pociechy odpowiednią opieką, dlatego rodzice w tym czasie mogą relaksować się na łonie bieszczadzkiej natury, ok. 3-4 godziny lub zwiedzić okolicę.

 

 

 

Nasze propozycje spędzenia wolnego czasu dla rodziców/opiekunów:

Niedaleko naszej Chyży, powstawały zdjęcia do filmu Jana Jakuba Kolskiego „Serce, serduszko”, można zwiedzić murowaną cerkiew parafialną p.w. Św. Mikołaja z 1806 r. oraz obejrzeć zabudowę łemkowską, w której pozostało około 170 zabudowań.

Dla koneserów pieszych wędrówek, proponujemy spacer do schroniska nad Smolnikiem, gdzie można podziwiać przepiękną panoramę okolicy.

Polecamy również szlak do urokliwych jeziorek Duszatyńskich, które o każdej porze roku zaskakują niepowtarzalnym widokiem, ciszą i spokojem.

Możemy także zorganizować wizytę w stadninie koni huculskich u Kaśki i Andrzeja, z dala od cywilizacji, gdzie poznamy technikę jazdy konnej na oklep (bez siodła). Posłuchamy przy herbatce o ich pasji, pracy z końmi i psem ratowniczym, a także możemy legalnie przekroczyć granicę ze Słowacji, przez zabytkowy tunel kolejowy*.

* dostaniesz od nas mapkę i instrukcje.

 

Przydatne informacje

Warsztaty przeznaczone są dla maksymalnie czwórki dzieci.  Warunkiem odbycia się warsztatów, jest udział co najmniej trzech uczestników.

Koszt warsztatów od jednego dziecka to 100,00 zł (warsztaty indywidualne dla jednej osoby to koszt 300,00 zł)

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki