Nasz "Panir ze Smolnika" doczekał się swojego wytrawnego wydania z okazji Międzynarodowego Dnia Bez Mięsa. To Wy nas inspirujecie!

 

 Składniki:

  • ser peneer,
  • pesto z czosnku niedźwiedziego,
  • suszone pomidory,
  • słonecznik

 

Przygotowanie:

  1. Pokrój ser w plastry, ok. 1 cm i połóż na patelni bądź elektrycznym grillu, poczekaj aż się przyrumieni.

    1 min  3 min

  2. Nałóż pesto z czosnku niedźwiedziego, na wcześniej przygotowany ser.

  3. Pokrój w kostkę pomidory suszone i dodaj na wierzch.

  4. Całość posyp słonecznikim wedle uznania.

  5. Voilà! I oto jest. Nasz wytrwany "Panir ze Smonika". Wspaniale komponuje się z naszym żytnim chlebem.


    6 min  7 min

  

Smacznego!

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki