Pierwsze warsztaty pieczenia chleba na zakwasie w sezonie 2021 [fotorelacja]

DSC07487-min
Zawsze jesteśmy dumni i szczęśliwi, gdy możemy wspólnie z Wami upiec chleb. Sztuka pieczenia chleba wymaga czasu, cierpliwości i energii. Pierwsze warsztaty pieczenia chleba już za nami.
Zatem całkiem śmiało możemy ogłosić – sezon warsztatowy 2021 uważamy za otwarty!
Upieczenie własnego bochenka chleba to prawdziwa przygoda, a smak każdej kromki jest jej potwierdzeniem. Podczas warsztatów uczestnicy upiekli chleb żytni na zakwasie, pszenny i “śpiewany”.Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspólny czas, rozmowy i wszystkie uśmiechy.
Warsztatowicze wrócili do swych domów z pięknymi chlebami, pakietami startowymi nasion i mąk, zakwasem a także zabrali ze sobą nasz bezcenny przepis na chleb.
Życzymy powodzenia i do zobaczenia w Smolniku i na naszej grupie FB!

Przeczytaj również

W naszej spiżarni