Ser Peneer z pesto z czosnku niedźwiedziego, z suszonymi pomidorami

7-min

Nasz „Panir ze Smolnika” doczekał się swojego wytrawnego wydania z okazji Międzynarodowego Dnia Bez Mięsa. To Wy nas inspirujecie!

Składniki:

ser peneer,
pesto z czosnku niedźwiedziego,
suszone pomidory,
słonecznik

 

Przygotowanie:

  1. Pokrój ser w plastry, ok. 1 cm i połóż na patelni bądź elektrycznym grillu, poczekaj aż się przyrumieni.
  2. Nałóż pesto z czosnku niedźwiedziego, na wcześniej przygotowany ser.
  3. Pokrój w kostkę pomidory suszone i dodaj na wierzch.
  4. Całość posyp słonecznikim wedle uznania.
  5. Voilà! I oto jest. Nasz wytrwany „Panir ze Smonika”. Wspaniale komponuje się z naszym żytnim chlebem.

 

Przeczytaj również

W naszej spiżarni