Ser Peneer z pesto z czosnku niedźwiedziego, z suszonymi pomidorami

7-min

Nasz „Panir ze Smolnika” doczekał się swojego wytrawnego wydania z okazji Międzynarodowego Dnia Bez Mięsa. To Wy nas inspirujecie!

Składniki:

ser peneer,
pesto z czosnku niedźwiedziego,
suszone pomidory,
słonecznik

 

Przygotowanie:

  1. Pokrój ser w plastry, ok. 1 cm i połóż na patelni bądź elektrycznym grillu, poczekaj aż się przyrumieni.
  2. Nałóż pesto z czosnku niedźwiedziego, na wcześniej przygotowany ser.
  3. Pokrój w kostkę pomidory suszone i dodaj na wierzch.
  4. Całość posyp słonecznikim wedle uznania.
  5. Voilà! I oto jest. Nasz wytrwany „Panir ze Smonika”. Wspaniale komponuje się z naszym żytnim chlebem.

 

Przeczytaj również

W naszej spiżarni

Wysyłka Mikołajkowa

Dostaliśmy wiele wiadomości i telefonów z prośbą o wydłużenie możliwości zamawiania paczek mikołajkowych. 

  • Oczywiście wychodzimy Wam na przeciw i dajemy Wam możliwość składania zamówień do 4 grudnia włącznie. W poniedziałek (05.12.2022) wszystkie zamówienia (także na chleby) zostaną do Was wysłane.

  • Jeśli zależy Wam na gwarantowanym dostarczeniu paczki na Mikołaja – lepiej zamówić do 30.11.2022 do północy w wysyłką w najbliższy czwartek.