Warsztatowa Chyża

Gdy już przewędrujesz wybrane szlaki, gdy deszcz lub śnieg pokrzyżuje Ci plany albo po prostu zapragniesz nauczyć się czegoś nowego w ciepłej i miłej atmosferze w starej chyży łemkowskiej u Wiesi i Bogdana skorzystaj z naszej oferty warsztatów.

Wyjątkowa prezentacja wypiekania naszych flagowych chlebów na zakwasie - Białego, Śpiewanego i Żytniego. Każdy z uczestników dowie się co zrobić, aby chleb był idealnie wyrośnięty i przepyszny w smaku, a co ważniejsze - pozbawiony ulepszaczy i konserwantów. Chciałbyś zacząć piec swój własny chleb? Te warsztaty są dla Ciebie! Proponujemy nieco...

Pierogi, nasza chluba narodowa. Można je nadziać dosłownie wszystkim, tu ogranicza nas tylko wyobraźnia. Co jednak zrobić, jeśli to pozornie proste ciasto nie jest elastyczne lub pęka i rozkleja się podczas gotowania? Na naszych warsztatach pokażemy Ci wszystkie tajemne sztuczki, które sprawią że Twoje pierogi będą idealne! Pierogi to nasze danie...

 Proziaki czyli podkarpackie chlebki sodowe robi się z kefiru lub maślanki, mąki, soli i sody oczyszczonej. Oryginalnie pieczone były na blasze nad ogniem, choć równie pyszne wychodzą z suchej patelni. Podczas warsztatów samodzielnie przyrządzisz ten bieszczadzki przysmak.    Zapraszamy Cię na warsztaty robienia słynnych...

Nieco już zapomniana, prymitywna forma pieczywa. Według staropolskiego słownika, podpłomyk to całkiem płaski placek, który piecze się na żarze. To najprostsze i super szybkie do zrobienia pieczywo w formie elastycznych placków. Podczas warsztatów wyczarujesz je samodzielnie używając tylko mąki i wody.   Zapraszamy Cię na warsztaty z...

Mąka, zakwas, sól i woda - to będą Twoje narzędzia pracy. Z naszą pomocą ręcznie usypiesz, wyrobisz i upieczesz swój chleb. Oblepione ciastem ręce i dobra zabawa gwarantowana! Pragniemy zaszczepić w Was pasję do wypieku zdrowego chleba, pozbawionego konserwantów i ulepszaczy. Podczas warsztatów wszystko zrobisz samodzielnie pod fachowym okiem...

Planujesz pobyt z grupą przyjaciół, w Bieszczadach? Szukacie sposobu na wspólną zabawę? A może organizujesz wyjazd integracyjny i poszukujesz atrakcji? Ta oferta jest właśnie dla Ciebie! Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty, podczas których wraz z przyjaciółmi lub rodziną zobaczysz jak wypiekać chleb na zakwasie!   Warsztaty dla dużych grup to...

Podczas naszych półgodzinnych zebrań wspólnie upieczemy jeden z 3 naszych chlebów: żytni, biały lub śpiewany.   Pod koniec każdego spotkania odpowiemy na Wasze pytania i rozwiejemy ewentualne wątpliwości. W momencie kiedy nabierzecie wprawy wprowadzimy kolejne przepisy, które możecie z powodzeniem zastosować w swoich domach. Co powiecie...

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki