Warsztaty chlebowe

Wyjątkowa prezentacja wypiekania naszych flagowych chlebów na zakwasie - Białego, Śpiewanego i Żytniego.
Terminy warsztatów:  Lipiec: 5, 12, 19, 26 / Sierpień: 2, 9, 16, 23 - zawsze o godzinie 12:00
REZERWUJ TERMIN

Wyjątkowa prezentacja wypiekania naszych flagowych chlebów na zakwasie - Białego, Śpiewanego i Żytniego. Każdy z uczestników dowie się co zrobić, aby chleb był idealnie wyrośnięty i przepyszny w smaku, a co ważniejsze - pozbawiony ulepszaczy i konserwantów. Chciałbyś zacząć piec swój własny chleb? Te warsztaty są dla Ciebie!


Proponujemy nieco inne, acz wyjątkowe warsztaty. Chcielibyśmy podzielić się z Wami naszą pasją i miłością do chleba wolnego od ulepszaczy i konserwantów. Nic poza mąką, zakwasem, solą i wodą, czasem z ziarnami, czasem z łyżeczką miodku z mniszka. Przez 1,5 godziny pokażemy Ci jak upiec własny chleb na zakwasie. Przez ponad dekadę w naszej chyży nauczyliśmy piec chleb setki osób, które do dziś cieszą się i korzystają z tej umiejętności. 

Do wyboru masz jeden z trzech rodzajów chleba:

  • śpiewany – pszenno-żytni z ziarnami

  • żytni – mąki żytnie z ziarnami

  • biały – mieszanka mąk pszennej i żytniej bez ziaren

 
Zaczynamy od wstawienia chleba do pieca. W trakcie pieczenia, pokażemy Ci naszą mini piekarnię, w której przygotowujemy nasze pyszne chleby. Warsztaty mają formę prezentacji, podczas której zdradzimy Ci tajniki wyrabiania chleba, podarujemy nasze przepisy i pokażemy jak przy niewielkim wysiłku możecie jeść zdrowe pieczywo. Ty sam będziesz bacznie obserwować cały proces, aby z sukcesem powtórzyć go swoim w domu.

Każdy uczestnik otrzyma wybrany przez siebie bochenek. Dodatkowo, poczęstujemy Cię naszymi produktami, przyjmiemy Cię w progach naszej 140 letniej chyży. Nie obędzie się bez barwnych opowieści i anegdot jak to „rzuciliśmy wszystko i wyjechaliśmy w Bieszczady”.

Dodatkowo możesz zakupić u nas “pakiet startowy” wybranego chleba. Z biletem uczestnictwa otrzymasz 25% rabatu.

Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu, pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma teczkę z dyplomem i przepisem w pięknej bawełnianej torbie. 

Przy wcześniejszym zakupie biletu wybierz, który chleb chciałbyś otrzymać w ramach prezentacji. Jeśli jednak zakupisz bilet mniej niż dobę przed warsztatami chleb zostanie wybrany przez nas losowo z obecnie dostępnych.

Czas trwania ok. 1,5 godziny zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umięjętności :)

Cena: 60 zł

 

Co zawiera cena warsztatów:

  • Fachowa opieka prowadzącego

  • Wybrany bochenek chleba (śpiewany, żytni lub biały)

  • Degustacja naturalnych produktów Bieszczadzkich Smaków

  • Dyplom

  • Teczkę

  • Przepis

  • Bawełnianą torbę

 

 


BILET NA WARSZTATY KUPISZ W NASZYM SKLEPIE INTERNETOWYM

Terminy warsztatów:  Lipiec: 5, 12, 19, 26 / Sierpień: 2, 9, 16, 23 - zawsze o godzinie 12:00

REZERWUJ TERMIN

 

 

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki