Warsztaty lepienia pierogów

Na naszych warsztatach pokażemy Ci wszystkie tajemne sztuczki, które sprawią że Twoje pierogi będą idealne!
Terminy warsztatów:  Lipiec: 8, 15, 22, 29 / Sierpień: 5, 12, 19, 26 - zawsze o godzinie 12:00
REZERWUJ TERMIN

Pierogi, nasza chluba narodowa. Można je nadziać dosłownie wszystkim, tu ogranicza nas tylko wyobraźnia. Co jednak zrobić, jeśli to pozornie proste ciasto nie jest elastyczne lub pęka i rozkleja się podczas gotowania? Na naszych warsztatach pokażemy Ci wszystkie tajemne sztuczki, które sprawią że Twoje pierogi będą idealne!

Pierogi to nasze danie narodowe. Pozornie proste, a jednocześnie bardzo wymagające ciasto. To naprawdę wyjątkowe warsztaty, podczas których samodzielnie przygotujesz ciasto, ulepisz pierogi, ugotujesz je i zjesz. 

 

Pokażemy Wam różne techniki lepienia i wykrawania pierogów, otrzymacie fachowe porady- co zrobić, żeby ciasto nie było zbyt twarde, dobrze się kleiło, było elastyczne i smaczne. Poza tym, że będziesz czynnym uczestnikiem zajęć, czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja naszych produktów i barwne opowieści o nas, naszej pracy i życiu w Bieszczadach. 

 

Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma teczkę z dyplomem i przepisem w pięknej bawełnianej torbie. 
 

Czas trwania to ok. 1,5 godziny. Zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności :)
 

Cena: 50 zł

 

Co zawiera cena warsztatów:

  • Fachowa opieka prowadzącego

  • Produkty do samodzielnego wykonania

  • Degustacja naszych produktów

  • Dyplom

  • Teczkę

  • Przepis

  • Bawełnianą torbę

 

 


BILET NA WARSZTATY KUPISZ W NASZYM SKLEPIE INTERNETOWYM

Terminy warsztatów:  Lipiec: 8, 15, 22, 29 / Sierpień: 5, 12, 19, 26 - zawsze o godzinie 12:00

REZERWUJ TERMIN

 

 

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki