Warsztaty robienia proziaków

Są to chlebki pieczone na blasze lub suchej patelni, gdzie zamiast drożdży czy zakwasu używamy sody oczyszczonej. 
Terminy warsztatów:  Lipiec: 6, 13, 20, 27 / Sierpień: 3, 10, 17, 24 - zawsze o godzinie 12:00
REZERWUJ TERMIN

 Proziaki czyli podkarpackie chlebki sodowe robi się z kefiru lub maślanki, mąki, soli i sody oczyszczonej. Oryginalnie pieczone były na blasze nad ogniem, choć równie pyszne wychodzą z suchej patelni. Podczas warsztatów samodzielnie przyrządzisz ten bieszczadzki przysmak.

 

 Zapraszamy Cię na warsztaty robienia słynnych, podkarpackich proziaków. Są to chlebki pieczone na blasze lub suchej patelni, gdzie zamiast drożdży czy zakwasu używamy sody oczyszczonej. 

Sami, własnymi rękoma stworzycie przepyszne placuszki, które w przeróżnej postaci możecie podać swojej rodzinie i gościom. Nauczymy Cię jak samemu zrobić te wyjątkowe dania, którymi zachwycą się Twoi bliscy.

 

Poza własnoręcznie zrobionymi proziakami, czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja produktów z naszego gospodarstwa i barwne opowieści o naszej pracy i życiu w Bieszczadach. Posiądziecie nowe umiejętności i wiedzę. Wszystko co stworzycie możecie zjeść lub zabrać z sobą.

Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma teczkę z dyplomem i przepisem w pięknej bawełnianej torbie. 

Czas trwania to ok. 1,5 godziny. Zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności :)

Cena: 50 zł

 

Co zawiera cena warsztatów:

  • Fachowa opieka prowadzącego

  • Produkty do samodzielnego wykonania

  • Degustacja naszych produktów

  • Dyplom

  • Teczkę

  • Przepis

  • Bawełnianą torbę

 

 


BILET NA WARSZTATY KUPISZ W NASZYM SKLEPIE INTERNETOWYM

Terminy warsztatów:  Lipiec: 6, 13, 20, 27 / Sierpień: 3, 10, 17, 24 - zawsze o godzinie 12:00

REZERWUJ TERMIN

 

 

 

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki