Warsztaty z podpłomyków

Nieco już zapomniana, prymitywna forma pieczywa. Według staropolskiego słownika, podpłomyk to całkiem płaski placek, który piecze się na żarze.
Terminy warsztatów:  Lipiec: 7, 14, 21, 28 / Sierpień: 4, 11, 18, 25 - zawsze o godzinie 12:00
REZERWUJ TERMIN

Nieco już zapomniana, prymitywna forma pieczywa. Według staropolskiego słownika, podpłomyk to całkiem płaski placek, który piecze się na żarze. To najprostsze i super szybkie do zrobienia pieczywo w formie elastycznych placków. Podczas warsztatów wyczarujesz je samodzielnie używając tylko mąki i wody.

 

Zapraszamy Cię na warsztaty z pieczenia zapomnianych już nieco podpłomyków. To najstarsza forma pieczywa jedzona na długo przed odkryciem drożdzy, zakwasu czy sody. 

Podpłomyki można wykorzystać na przeróżne sposoby, o czym opowiemy Ci podczas uczestnictwa na warsztatach. Obiecujemy, że wyjdziesz od nas dumny z nowej umiejętności. Poza własnoręcznie wykonanymi podpłomykami czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja produktów z naszego gospodarstwa i barwne opowieści o naszej pracy i życiu w Bieszczadach.

Wszystko co stworzysz możesz zjeść lub zabrać z sobą.

Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma teczkę z dyplomem i przepisem w pięknej bawełnianej torbie. 

 

Czas trwania to ok. 1,5 godziny. Zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności :)
 

Cena: 50 zł

 

Co zawiera cena warsztatów:

  • Fachowa opieka prowadzącego

  • Produkty do samodzielnego wykonania

  • Degustacja naszych produktów

  • Dyplom

  • Teczkę

  • Przepis

  • Bawełnianą torbę

 

 


BILET NA WARSZTATY KUPISZ W NASZYM SKLEPIE INTERNETOWYM

Terminy warsztatów:  Lipiec: 7, 14, 21, 28 / Sierpień: 4, 11, 18, 25 - zawsze o godzinie 12:00

REZERWUJ TERMIN

 

 

 

 

 

BIESZCZADZKIE smaki

Mieszkamy w Bieszczadach w malowniczej miejscowości Smolnik w gminie Komańcza. W naszym gospodarstwie pieczemy trzy rodzaje chleba na zakwasie - "Śpiewany", "Biały" i "Żytni". Na czystych łąkach bieszczadzkich zbieramy świeże rośliny, dary tej ziemi, które są surowcem do świeżych soków wyciskanych na zimno, syropów, miodków, dżemików i powideł.

Przeczytaj pełną historie

BIESZCZADZKI NEWSLETTER

Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o produktach, promocjach i wydarzeniach.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

Bogdan Ablewski Smolnik 9,
38-543 Komańcza, woj. podkarpackie

Otwarte codzeinnie od 8:00 do 18:00

+48 504 756 366

bieszczadzkiesmaki@gmail.com

@bieszczadzkie.smaki