Nieco już zapomniana, prymitywna forma pieczywa. Według staropolskiego słownika, podpłomyk to całkiem płaski placek, który piecze się na żarze. To najprostsze i super szybkie do zrobienia pieczywo w formie elastycznych placków. Podczas warsztatów wyczarujesz je samodzielnie używając tylko mąki i wody.
Zapraszamy Cię na warsztaty z pieczenia zapomnianych już nieco podpłomyków. To najstarsza forma pieczywa jedzona na długo przed odkryciem drożdzy, zakwasu czy sody.
Podpłomyki można wykorzystać na przeróżne sposoby, o czym opowiemy Ci podczas uczestnictwa na warsztatach. Obiecujemy, że wyjdziesz od nas dumny z nowej umiejętności. Poza własnoręcznie wykonanymi podpłomykami czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja produktów z naszego gospodarstwa i barwne opowieści o naszej pracy i życiu w Bieszczadach.
Wszystko co stworzysz możesz zjeść lub zabrać z sobą.
Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma teczkę z dyplomem i przepisem w pięknej bawełnianej torbie.
Czas trwania to ok. 1,5 godziny. Zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności :)
Cena: 50 zł
Co zawiera cena warsztatów:
Fachowa opieka prowadzącego
Produkty do samodzielnego wykonania
Degustacja naszych produktów
Dyplom
Teczkę
Przepis
Bawełnianą torbę
BILET NA WARSZTATY KUPISZ W NASZYM SKLEPIE INTERNETOWYMTerminy warsztatów: Lipiec: 7, 14, 21, 28 / Sierpień: 4, 11, 18, 25 - zawsze o godzinie 12:00
|