Warsztaty z proziaków

Są to chlebki pieczone na blasze lub suchej patelni, gdzie zamiast drożdży czy zakwasu używamy sody oczyszczonej. 

Zadzwoń i umów dogodny termin (+48) 514 158 766

Proziaki czyli podkarpackie chlebki sodowe robi się z kefiru lub maślanki, mąki, soli i sody oczyszczonej. Oryginalnie pieczone były na blasze nad ogniem, choć równie pyszne wychodzą z suchej patelni. Podczas warsztatów samodzielnie przyrządzisz ten bieszczadzki przysmak.

Zapraszamy Cię na warsztaty robienia słynnych, podkarpackich proziaków. Są to chlebki pieczone na blasze lub suchej patelni, gdzie zamiast drożdży czy zakwasu używamy sody oczyszczonej.

Sami, własnymi rękoma stworzycie przepyszne placuszki, które w przeróżnej postaci możecie podać swojej rodzinie i gościom. Nauczymy Cię jak samemu zrobić te wyjątkowe dania, którymi zachwycą się Twoi bliscy.

Poza własnoręcznie zrobionymi proziakami, czeka Cię wizyta w 140 letniej chyży, degustacja produktów z naszego gospodarstwa i barwne opowieści o naszej pracy i życiu w Bieszczadach. Posiądziecie nowe umiejętności i wiedzę. Wszystko co stworzycie możecie zjeść lub zabrać z sobą.

Zapraszamy Was całą rodziną na wspólne, kreatywne spędzenie czasu. Pamiętajcie jednak, że uczestnik warsztatów musi mieć ukończone 6 lat. Każdy uczestnik otrzyma dyplom i przepis.

Co zawiera cena warsztatów:

  • Fachowa opieka prowadzącego
  • Produkty do samodzielnego wykonania
  • Degustacja naszych produktów
  • Przepis

Ważne informacje:

Czas trwania ok. 1,5 godziny zabierz tylko gotowość i otwartość na nowe umiejętności

Koszt takich warsztatów to 60 zł za jedną osobę

Warsztaty organizujemy przy minimalnej ilości 4 osób. Jako, że chyża ma ograniczone miejsce, maksymalna ilość osób wynosi 8 osób.

Przed zakupem zadzwoń i umów termin warsztatów – (+48) 514 158 766

Zapytaj o dogodny termin​