logo_warsztatowa_chyza_bieszczadzkie_smaki

Warsztatowa Chyża

Na przestrzeni lat stworzyliśmy Warsztatową Chyżę, czyli miejsce spotkań miłośników chleba i domowych przetworów. Organizujemy w niej warsztaty, spotkania i pokazy, nie tylko z zakresu wypiekania chleba na zakwasie, ale także z pieczenia regionalnych proziaków czy staropolskich podpłomyków. Zajęcia odbywają się zarówno w Smolniku, jak i online, na naszej facebookowej grupie “Warsztatowa Chyża”.

Warsztaty w Smolniku

W 140-letniej chyży łączymy miłość do chleba, chęć do dzielenia się wiedzą i doświadczeniem. Warsztatowa Chyża to miejsce, w którym własnoręcznie możecie sprawdzić jak upiec idealny bochenek chleba, czy przyrządzić regionalne, podkarpackie proziaki. Tutaj też, podczas warsztatów, skosztujesz skarbów z naszej bieszczadzkiej spiżarni. 

Warsztaty online

Grupa „Warsztatowa Chyża” powstała, aby zrzeszyć naszych gości, stałych bywalców i miłośników chleba. Na grupie organizujemy cykliczne spotkania wideo, na żywo z naszej kuchni, podczas których wspólnie z grypowiczami pieczemy chleby, opowiadamy o innych wypiekach i przetworach. Podczas warsztatów on-line zobaczysz, jak proste jest pieczenia swojego chleba.